Simon en Henk wandelen naar Santiago de Compostela

Dag 89 Rabanal de Camino - Ponferrada 35 km totaal 2400 km


6 aug Dag 89
Rabanal de Camino - Ponferrada 35 km
Totaal 2400 km


Voor we gisteren op rust gingen, werden we in het Nederlands aangesproken, door drie Nederlandse vrouwen. Twee van hen waren samen gestart, na een aantal weken kreeg één van hen problemen met een enkel (komt me vaag bekend voor). Zij hebben het herstel wat vijf weken duurde afgewacht (hadden zeker geen Els en Cor en Ina en Simon). Ze loopt nog niet als een struisvogel maar de dames zijn weer op het pad. De derde dame heeft zich later bij hun aangesloten. Dan maar weer een kooi gevecht, eendje heeft gewonnen. Hierna ben ik jullie gaan vervelen door onze belevenissen op het blog te zetten. Waarna we even de supermarkt geplunderd hebben, dit is ,weer een leuk plaatsje, heel klein maar het leeft. Dus bij terugkomst van de supermarkt, even een terrasje gepakt bij de buren, waar we een lekker bakkie opgeslobbert hebben. De herberg is gisteren door Helen aanbevolen, deze heeft een goede neus hiervoor. Zij ligt een dag op ons voor en gaat van af morgen minder kilometers maken tot we haar ingehaald hebben. Wij lopen ondertussen ook lekker uit op ons schema misschien hebben we straks wel een extra rustdag in Santiago de Composte?la. Om half zeven maar naar de buren en wat voer weghappen, we gaan voor de spaghetti, het kost bijna niets maar we moesten wel een tweede portie bestellen om de broodtrommel redelijk te vullen. Dan het opstaan ding maar weer op vijf uur zetten en plat. Het opstaan ding gaat nog af ook. Na ons ochtend ding, om zes uur op pad. We bereiken vandaag het hoogste punt, een dikke 1500 meter, net iets hoger als de Pyreneeën. Vlak hierna komt het ijzeren kruis, als we het hoogste punt gehad hebben zien we een houten paal met een kruisje er boven op. We zeggen tegen elkaar dit is hem niet, het bultje stenen is te klein, het kruis op hout is te klein en er staat nergens een bord of zo. Nou jullie raden het al, dit was hem wel. Gelukkig hebben we de foto nog. De route was erg mooi, maar wel weer een beetje nevelig weer. De laatste 18 km was alleen maar dalen, zo liepen we de kilometers lekker vlot weg. Rond twee uur zijn we op bestemming, wat een pelgrims fabriek lijkt, er zijn meer dan 100 slaapplaatsen maar wij hebben een kamer van vier. Na even lekker in de regenbak hebben gestaan, even lekker buiten op de patio het verhaal van de dag tikken. Dus morgen verder.

Reacties

Reacties

Jaap

Ik ben verbaasd hoe snel jullie de tochten lopen. Ben wel heel benieuwd hoe dat kan. Heeft dat met voer, drank te maken of hebben jullie een manier om elkaar energie in te stralen? Doen jullie dat 's nachts bij elkaar of overdag tijdens het lopen? Gebruiken jullie bijzondere middelen? Succes maar weer en jullie gaan als een speer!!

Els

Dat is wieringer wilskracht Jaap ???

Voy con Dios

Een spirituele beleving! Jullie hebben het kruis ontdekt! (Je snapt nu, dat er ook pelgrims zijn die hier langs lopen en denken: het echte kruis komt vast later wel...)

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!