Simon en Henk wandelen naar Santiago de Compostela

Dag 17 Orsmaal- Petrain

.26 mei Dag 17 Orsmaal - Petrain 22 km

Vanmorgen om 7 uur ontbijten, de familie Betrand moet ook vroeg op pad, er moet gewerkt worden ze gaan helpen met de verhuizing van de oudste zoon. Nadat we de wereld problemen aan de ontbijttafel hebben opgelost, nemen we afscheid van deze leuke en gastvrije mensen.
Half acht lopen we weg het is nog een beetje bewolkt dus nog niet bloedheet, dit veranderd in ander half uur. De route is een beetje saai, de fruitteelt Verander in akkerbouw, maïs, graan, piepers, bieten en kool. Vandaag passeren we ook nog de taalgrens, even twee foto's gemaakt.
Vlak voor we bij ons volgende overnachtingsadres aankomen zien we een bankje in de schaduw dus het laatste bakkie koffie. We ploffen naast een oud mannetje neer waar Simon met Google translate een gesprek mee probeert te voeren, we komen er achter dat hij wegwerker is geweest, heel zijn familie hier woont, dat hij 98 jaar is maar op de vraag hoe snel hij de 100 meter loopt moest hij lachen. Dan stopt er een auto waar een dame uitstapt, deze vraag of we naar Composte?la gaan, na een bevestiging vraagt ze of we wat nodig hebben en of ze wat voor ons kan doen.
Super aardig, zij is zelf ook de tocht aan het lopen maar dan elk jaar een stuk. Na een leuk gesprek wenst ze ons een goede reis en gaat weer verder. Hier worden we blij van. Na nog 1,5 km gewandeld te hebben komen we bij ons volgende overnachtingsadres aan, weer een vriendelijk ontvangst, tot onze verrassing hebben we hier een zwembad. Dus lekker afkoelen en morgen weer verder.

O Ja Paul, ik heb een mini laptopje mee 1 kilo, ook voor foto en film opslag. Met dank aan Marco, want vlak voor ik weg ging kapte hij er mee maar heer Peters heeft dit weer gefikst. Leuk dat je ons volgt en af en toe reageer.

Reacties

Reacties

Ronald

Nadat jullie in Compostela zijn geweest worden jullie ook 98 mannen. Veel plezier nog op jullie tocht.

Marco Peters

Hoi Henk, graag gedaan hoor. Hopelijk kan je hem gedurende de hele reis blijven gebruiken!
Suc6 en respect voor dit avontuur.

Ton Plompen

Beste Henk en Simon, de verhalen lezend gaat het prima met jullie. Met erg veel waardering volg ik jullie. Lekker volhouden en een fijn tocht toegewenst.

Frank

Ik dacht dat 30 de afspraak was gisteren? Maar zet m op! Genieten en het gaat hardstikke goed lees ik.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!